Cine suntem noi

Sweetology este o companie românească 100%, care și-a propus să ofere bucureștenilor gusturile autentice cu care s-au obișnuit în vacanțele de peste hotare. Suntem specializați în producția și vânzarea de înghețată artizanală (gelato si sorbetto) și prăjituri cheesecake reinterpretate, în multiple sortimente.

Brandul a aparut în 2018 când a fost deschis primul magazin în zona Piața Amzei (Calea Victoriei 122), cu laboratorul in aceeași incintă. Treptat numărul magazinelor și al partenerilor care distribuie produsele noastre a crescut și este într-o continuă dezvoltare. Laboratorul propriu a fost mutat și extins in 2021 într-un spațiu care demonstrează încă o dată încrederea noastră în ingredientele și metodele noastre de producție prin faptul că este la vedere; din stradă se poate vedea spațiul de producție și cum se lucrează.

Promisiunea noastră

Promisiunea către clienții noștri este reprezentată atât prin prospețimea produselor și a ingredientelor exclusiv naturale, fără aditivi, cat și prin rețetele care au în vedere un stil sănătos de alimentație.

Ingrediente

Atât pentru prajituri cât și pentru înghetata folosim ingrediente naturale de baza (lapte, smântană, ciocolata, unt, etc), și în măsura în care este posibil, fructe proaspete. Excepție fac fructele exotice care, din cauza coacerii în timpul transportului, nu au gustul cel mai bun in Europa. De aceea preferăm să le achiziționăm congelate la sursă în tara de proveniență, cum ar fi mango, ananas, fructul pasiunii, papaya. Grapefruit-urile și lămâile sunt procurate local și stoarse de noi. Fructele românești sunt transformate în sorbetto în sezon (căpșune, mure, zmeură, dovleac, pepene galben) și aceasta este explicația pentru care nu avem aceste gusturi în afara perioadelor respective.

Preocupare pentru sănătate

Laboratorul nostru funcționeaza 7 zile din 7, atât înghețata cât și prăjiturile se produc zilnic, deci sunt foarte proaspete. Datorită acestui fapt ne permitem să nu folosim conservanți, emulgatori, coloranți sau aditivi alimentari.

Pentru clienții noștri cu cerințe dietare speciale, oferim în fiecare zi sortimente de înghetata vegana (sorbetto) – fără niciun component de sorginte animală – și sortimente care nu au zahăr adaugat. Acestea din urmă nu conțin nici alte tipuri de zaharuri, care de multe ori au indice glicemic mare (fructoză, glucoză, dextroză, etc) si nici îndulcitori artificiali precum aspartam. La unele rețete adaugăm doar polioli naturali precum erythritol și / sau maltitol, care au și un conținut scăzut de calorii.